GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez Justynka » 2012-04-18, 11:40

Ja też nie mogę obejrzeć fotek (konto na fb mam)
pojawia się komunikat: Zawartość chwilowo niedostępna.Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony.

A jestem bardzo ciekawa Waszych wyczynów ;-)
Justynka

Ostrzeżeń: 0
psy: Pako

Postprzez aga.s » 2012-04-18, 11:50

Ja mam tak samo <bezrady2>
To może chociaż jakaś foteczka u nas na forum się pojawi .Plis ......
Fanka Grandzi i jej Pani <tak>
aga.s

psy: Indiana Jones , Basanti i Gabana BPP
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez Majszczur » 2012-04-18, 17:41

Kobitki, dałam link do FB, ponieważ fotki nie są mojego autorstwa i nie miałam pewności czy mogę wykorzystać je na forum. Ale już się dopytałam i mogę :) Co też z przyjemnością zaraz uczynię. Jak łaskawie się zgrają, bo zgrywają się od północy i nie wiem czemu nie wchodzą.

Natomiast dla wiernych fanów Grandzisławy relacja :arrow: http://www.dogline.pl/aktualnosci.html
Obiecuję, że następnym razem namówię macicię Grandy do współpracy i (jeszcze) godniej będziemy reprezentować berneńską brać jak i barwy klubu w kategorii "bezwzględne posłuszeństwo" :mrgreen:
Organizator zgodził się na nasz start (za co serdecznie dziękuję) pod warunkiem, że wystąpimy na samym końcu i wcześniej nie będziemy kręcić się w pobliżu ringu rozsiewając ponętne zapaszki. Grandzior nie znosi bezczynnego czekania. Jak już ją wypuściłam z samochodu była zainteresowana wszystkim tylko nie mną :lol:

Mnie osobiście oprócz grandziowego Sfinksa i chodzenia przy nodze a'la koza prowadzona na rzeź najbardziej rozbawiło czarujące zaproszenie nas na ring. Wszyscy zawodnicy byli anonsowani z imienia i nazwiska oraz imienia psa, natomiast nas wywołano "Zapraszamy na ring suczkę z cieczką" <rotfl> Już wtedy wiedziałam, że powagi to ja nie zachowam podczas tego występu :mrgreen:

37pkt na 100 to jakkby na to nie patrzeć ponad 30% , a to już jak zdana matura :lol: Patrząc na to w ten sposób Granda jest na poziomie sporej części naszego młodego obiecującego społeczeństwa.
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez ewazoltowska » 2012-04-18, 18:13

<hahaha> <hura> ale fantastyczna relacja -podsumowanie starań Magdy !!!! Mimo przeciwności losu WIELKIE BRAWA !!!!!
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez KasiaT » 2012-04-18, 20:16

<hahaha> <hahaha> <hahaha> ale musiał tam być ubaw <hahaha> <hahaha> <hahaha> -nie mogę się doczekać pełnej fotorelacji <tak>
A szczerze powiedziawszy,to i tak super wypadłyście,biorąc pod uwagę stan w jakim była Grandzisława <tak> -pomyśl,że ona mając w głowie tylko tryku-tryku to i tak się jako tako słuchała,i pewnie ,żeby nie myślenie o amorach zdobyłybyście 100/100
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez fado11 » 2012-04-18, 21:58

Fado w życiu nie uzbierałby 15 punktów pomimo genetycznie uwarunkowanego braku cieczki, a jak sobie pomyślę że jeszcze mu się uaktywnią jajeczka, to strach. Mimo wiosennej deprechy zawzięta z Ciebie baba. Brawo! maładiec! <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo>
fado11

psy: Fado (Gross Jurajskie Siedlisko), DSPP

Postprzez Justynka » 2012-04-18, 22:56

<rotfl> ale się uśmiałam :radocha2: nie mogę się doczekać pełnej fotorelacji :mrgreen:
i tak należą się brawa za odwagę i samozaparcie <brawo>
Justynka

psy: Pako

Postprzez Majszczur » 2012-04-19, 10:47

KasiaT święte słowa :-D Najzabawniejsze, że przygotowując ją zakładałam, że poniżej oceny doskonałej nie schodzimy 8-) Na lokatę wprawdzie nie liczyliśmy, bo obiektywnie patrząc są w tej klasie od nas lepsi (jeszcze są 8-) ), ćwiczyłam precyzję i efektowność wykonania, a nie sam fakt zaliczenia komendy (bo to wydawało mi się oczywiste - oprócz aportu, bo to miałyśmy niedopracowane). A tu taki zonk <rotfl> <rotfl> <rotfl>

Nie wiem jak z reguły bywa na innych zawodach, ale coś od początku było w powietrzu. I to nie tylko Grandy cieczka. Bo inne psy też fiksowały. Były dyskwalifikacje (nawet wśród mistrzów) były bardzo słabe starty psów, które widziałam wcześniej na treningach i budziły mój zachwyt. Były zaskakujące zwroty akcji i dziwne zahowania czworonożnych zawodników. Nagłe niekontrolowane zejścia z ringu psów, które nie mają zwyczaju oddalać się od przewodnika, były ucieczki z aportem i pomylenia kierunków. W prawym tylnym rogu ringu ewidentnie coś pachniało rozpraszająco, bo wiele psów się tam zawieszało i zrywało kontakt z przewodnikiem. W sobotę kilka psów przerwało start i uciekło z ringu chowając się... pod stołem sędziowskim kiedy niespodziewanie wyszło słoneczko :-D Poza tym było mokro - w sobotę i niedzielę do południa lało. Granda Hrabianka z zasady na mokrym się nie położy, a co dopiero z napuchniętą brzoskwinią pod ogonem. Dlatego byłam w dzikim szoku kiedy jednak się położyła (wprawdzie w dwutakcie i z ewidentną niechęcią wymalowaną na pyszczydle, ale jednak :lol: ) i... nie chciała potem za chiny ludowe wstać :shock: :lol: Dlaczego? Nie mam pojęcia i chyba nigdy się tego od niej nie dowiem :mrgreen:

Ogólnie polecam takie starty ludziom z poczuciem humoru. My złapałyśmy bakcyla i z pewnością jeszcze nie raz się... pośmiejemy <juhu> <haha> <haha> <juhu>
Majszczur

Postprzez Halina » 2012-04-19, 10:52

Magda ciebie czytać i paść ze śmiechu. Nie ma lepsze terapii na złe dni . Gratulacje, w takim razie zdanej matury :-)
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez Małgorzata » 2012-04-19, 12:53

I teraz jestem usatysfakcjonowana relacją. <buzki> Mam wrażenia jakbym tam była.
Swoją drogą, to nie ma co się dziwić Grandzince. Wypachniła się specjalnie dla kawalerów, a tu Pańcia wymaga od niej wykonywania poleceń. Przecież ona je zna... To tak jakby zabrać mamę na dyskotekę. :papa:
Małgorzata

psy: Bazyli - DSPP
Hodowla: Salto Neris

Postprzez KasiaT » 2012-04-19, 13:31

<hahaha> <hahaha> <hahaha> Jak Twojej Grandzie nie szło ,to na pewno musiały być jakieś zaburzenia w świato-przestrzeni ,skoro typowani faworyci wariowali.Mam nadzieję,że następnym razem oprócz zabawnej relacji dołączysz masę fotek <tak>
A teraz dawaj swoją szczurzo-kocio-psią bandę pooglądać i wklep trochę świeżyzny <tak>
KasiaT

Postprzez Majszczur » 2012-04-19, 14:31

Proszę Państwa oto STWOR
(Suka Towarzysząca w Opętaniu Rui)

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
fot. Joasia Siwak

Oficjalne zakończenie i rozdanie pucharów, medali, dyplomów i innych nagród.
Nagród pocieszenia nie byłooooo <beczy>

Obrazek
Majszczur

Postprzez ewazoltowska » 2012-04-19, 16:16

Czyżby Granda była jedynym przedstawicielem Berniołków ? To rozkojarzenie to chyba działania wrogiej konkurencji -może rozpylili jakieś ferromony ?
ewazoltowska

Postprzez KasiaT » 2012-04-19, 18:06

Nie wiem skąd ta mała ilość punktów,jak po zdjęciach wyraźnie widać ,że Grandzisława robiła wszystko co chciałaś <tak> -oj gdzieś tu musi być przekłamanie,albo konkurencja faktycznie coś rozpyliła,aby rozkojarzyć panienką.
A tak poza tym wszystkim to obie wyglądałyście cudnie,a Grandzisława na tych fotach błyszczy jak gwiazda filmowa :love: -piękne foty.
KasiaT

Postprzez ewazoltowska » 2012-04-19, 19:03

mnie sie najbardziej podoba Granda na przeszkodzie mam wrażenie,że pańcia doopkę posadza.....
ewazoltowska

Postprzez Alicja i Spartki » 2012-04-19, 20:40

Grandzia nie dość ze jesteś cudna, :radocha2: to felietony Twojej panci napawają takim optymizmem że po prostu żyć sie chce :-D :-D :-D :-D
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Roma » 2012-04-20, 00:12

Magda- jesteś bezkonkurencyjna w przekazywaniu relacji, to Ty powinnaś dostać medal, czytanie Twoich opowiadań to czysta przyjemność a Grandziula w odpowiednim czasie i tak wszystkim pokarze na co ją stać <okok> :puchar:
Roma

Postprzez Majszczur » 2012-04-27, 22:25

ewazoltowska napisał(a):Czyżby Granda była jedynym przedstawicielem Berniołków ?
Tak. była jedyna i... niepowtarzalna :mrgreen:

Kochani. Niezrażone i niestrudzone podbijamy świat szkoleń. I dumnie reprezentujemy (przynajmniej się staramy, a jak wyjdzie... zobaczymy ;-) berneńską brać <pies>
Zbliża się Majówka. Majówka z Psimi Ratownikami . Jesteśmy zapisane. Zgłoszenie opłacone. Potrzebuję tylko zastrzyku dobrej energii i leczniczych fluidów, żeby Kacperek się do końca wykurował (chorujemy na zmianę od Świąt Wielkanocnych, raz Maja raz Kacper) i żebyśmy mogli w niedzielę wyruszyć. Ja jestem w blokach startowych. Granda też już czuje, że coś się szykuje :-D
Majszczur

Postprzez aga.s » 2012-04-27, 23:00

Majszczur napisał(a): Ja jestem w blokach startowych. Granda też już czuje, że coś się szykuje :-D

W takim razie życzymy powodzenia :okok:
aga.s

psy: Indiana Jones , Basanti i Gabana BPP
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez ewazoltowska » 2012-04-28, 00:09

Życzę Wam startu bez falstartu. Doskonałej zabawy,wspaniałego relaksu.Grandzisławo powodzenia !!!!
ewazoltowska

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków