Kujawskie spacerki berneńskie i spotkania

Tutaj zamieszczamy informację o naszych wspólnych spotkaniach i spacerach, jak również fotorelacje

Moderator: DolceVita

Re: Kujawskie spacerki berneńskie

Postprzez monarucza » 2008-07-23, 22:20

DZIĘKUJEMY za miłe slowa, postaramy się nadrobić zaległości towarzyskie . A fotek jak nie ma, tak nie ma :mrgreen:
monarucza

Ostrzeżeń: 0

Re: Kujawskie spacerki berneńskie

Postprzez Busola » 2008-07-23, 23:14

Monia fotki są, troszkę mało co prawda, ale zawsze coś :mrgreen:
viewtopic.php?f=28&t=1406&st=0&sk=t&sd=a&start=195
Busola

Re: Kujawski grill

Postprzez anula » 2008-08-23, 23:49

No to jak Kujawiacy, grill aktualny? Może i landka uda mi się skusić, ale muszę wiedzieć co i jak wcześniej nieco. Właściwie to Roma powinna się wypowiedzieć czy nadal chce tego nalotu na swoje ranczo :mrgreen: .
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Wydra » 2008-08-25, 22:24

A cóż ja mam się do wypowiadania,przecież dawno zostało zaplanowane.Teraz czekam na informację kiedy i kto.Byłam cicho bo nie chcę się narzucać i być namolna.Oczywiście czekamy na Was z niecierpliwością.Już pisałam,że Ania jest organizatorem i od niej czekam na pewne informacje.Do roboty,do roboty :mrgreen:
Wydra

Postprzez anula » 2008-08-25, 22:35

Na razie wygląda na to, że albo organizator lichy, albo jesienna deprecha ludki dopada.
Proponuję zabrać pod pachę kiełbachy, rodzinę i gwoździe programu czyli pieski na godzinę ok. 12 oczywiście
6 września. Do picia co kto lubi. W każdym razie organizator będzie na bank. :mrgreen: A Dinusiowe klejnoty to kiedy mają ucierpieć? Nie zaszkodzą mu szaleństwa?
anula

Postprzez AT » 2008-08-25, 22:41

My się stawimy ;-) Razem z naszym mega grzecznym i super czystym psem rzecz jasna :-P
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez Wydra » 2008-08-25, 23:03

Dinuś z klejnotami poczeka aż po spotkaniu :-) Aniu chyba 5 września bo 6 to poniedziałek.Grochówa wojskowa będzie na Was czekać :mrgreen: i może coś jeszcze.Czekam na dalsze zgłoszenia,ja lubię tłok :lol: :lol: Dla panów czekają 2 konie i jazda po lesie,o ile będziecie zainteresowani to będzie i bryczka tylko proszę o informację czy będą chętni.
Wydra

Postprzez Wydra » 2008-08-25, 23:17

Namieszałam z datami przepraszam,pewnie,że 6 źle spojżałam na kalendarz :shock:
Wydra

Postprzez anula » 2008-08-26, 08:10

Znaczy się pełny wypas!
anula

Postprzez Busola » 2008-08-26, 09:37

Roma napisał(a): Dla panów czekają 2 konie i jazda po lesie.

A dlaczego te koniki tylko dla panów?? Toż kobitka tez sobie ze zwierzem kopytnym poradzi. ;-)

My jeszcze sie zastanawiamy nad przyjazdem , bardzo byśmy chcieli :lol: ale nie chcemy Dalmisi zaszkodzić, a jednoczesnie nie chcemy jej w żaden sposób ograniczać kontaktu ze światem, więc jesteśmy w kropce :-|
Skonsultujemy sie jeszcze z naszym wetem i wtedy podejmiemy decyzję :-)

Roma, czy do waszej posesji i na nia podchodzą jakieś leśne zwierzęta? Bo nie obawiam czterołapnych uczestników grilla, bardziej lisków, zajączków i innych potencjalnie wściekliznonosnych zwierzaków :lol:
Busola

Postprzez Wydra » 2008-08-26, 10:56

Dzikimi zwierzakami się nie wykpisz bo mamy teren ogrodzony,a lisów w naszym lesie nie ma,bez obawy liczymy na Was.Dla pań proponowałam bryczkę ale i pod siodło może być nie ma sprawy :mrgreen:
Wydra

Postprzez Wydra » 2008-08-26, 11:00

Dla Dalmisi będzie specjalna opiekunka w postaci mojej 14 letniej wnuczki która jest psią i kocią mamą,wszystkie zwierzaki za nią łażą jak cielaki za krową :mrgreen: :mrgreen:
Wydra

Postprzez Busola » 2008-08-26, 12:00

Roma napisał(a):Dla pań proponowałam bryczkę ale i pod siodło może być nie ma sprawy :mrgreen:

:lol: dobra, dobra, ja taka harda tylko w sieci jestem :oops: - jak przyjdzie co do czego to pewnie w ten wasz las ucieknę, a konno miałam okazję jeżdzić dwa razy w życiu na padocku i to na wiekowej klaczce, której nie w głowie były galopy.

Roma napisał(a): Dzikimi zwierzakami się nie wykpisz bo mamy teren ogrodzony,a lisów w naszym lesie nie ma,bez obawy liczymy na Was

:mrgreen: Dobra, przekonałaś nas, jeszcze tylko potwierdzenie od weta (a nie mówiłam że panikara ze mnie będzie ;-) ) i pakujemy cebulkę, pyry i rybcię :-)
Busola

Postprzez anula » 2008-08-26, 12:38

Superrr :mrgreen:
anula

Postprzez anula » 2008-08-30, 14:38

Roma podaj jakiś plan dojazdu do Was proszę.
Moi synowie właśnie wrócili z obozu kilkudniowego jeździeckiego. Jeszcze nie widziałam co potrafią, może u Was pojeżdżą? Bardzo im się podoba jazda konna, mnie trochę mniej jak usłyszałam ile kasy będę musiała wydać na podstawowe wyposażenie typu kaski, sztylpy to tak na początek, potem bryczesy, i inne takie, a wszystko x 2. Macie jakiś ulubiony sklep z tymi rzeczami (taki niedrogi najlepiej :roll: ).
anula

Postprzez Wydra » 2008-08-30, 18:12

O widzę ,że więcej osób łapie konnego bakcyla :lol: Nie ma sprawy będą mogli pojeździćCo się tyczy zakupów to bywa różnie.Najtańsze są slepy sportowe DECATHLON a i na allegro często można kupić używane niedrogie.Jak dla dzieciaków to się opłaci.Droga do nas to Toruń Grudziądz w Grudziądzu wyjeżdżasz przez most na nr 1 Bydgoszcz -Gdańsk. Od Grupy na ok 13 km będzie Warlubie i wtedy dzwońcie ,to ktoś po Was wyjedzie i będzie pilotował.
Do zobaczenia :lol:
Wydra

Postprzez anula » 2008-08-31, 13:12

Roma to może wyślij na PW nr tel. Rzuciłam wstępnie godzinę 12, ale może to za wcześnie? Jak myślicie?
anula

Postprzez Ewa » 2008-08-31, 21:30

Widzę,że gril się szykuje :-) czy to jest to Nowe na trasie Toruń- Gdynia? My bylibyśmy chętni ale to spory kawałek drogi, a przyjmiecie nas? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ewa

Postprzez anula » 2008-08-31, 22:02

No masz ci los. Oczywiście!!!!
anula

Postprzez Wydra » 2008-09-01, 15:22

no jasne,że przyjmiemy ,ale prosimy o potwierdzenie ;-) Ewa dzisiaj to chyba już nigdzie nie jest daleko :lol: a tak dla ciekawości podaj swoją lokalizację to wytyczę Ci najkrótszą trasę
Wydra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Szwajcarskie spotkania