Nie chce jeść swojej karmy

Re: Nie chce jeść swojej karmy

Postprzez Sokół1994 » 2011-11-15, 11:25

Hah łatwo powiedzieć jak bym mogła to pewnie bym tak robiła. Ale wiesz jak to jest, szkoła inne zajęcia, nie zawsze jest czas żeby mu coś ugtować więc dobrze by było gdyby jednak raz na jakis czas dał się namówić na tą karmę;]
Sokół1994

Ostrzeżeń: 0
psy: Dylan. Miś

Re: Nie chce jeść swojej karmy

Postprzez ruudzielec » 2011-11-15, 11:58

Mi też gotowanie psu kojarzyło się ze "staniem przy garach" ;) dużych garach :-D a wcale tak nie jest, moment i jest gotowe. Ja robie tak: rano suche, żeby sobie ząbki czyścił z kamienia, ale musi być dosmaczone, bo niejadka okropnego sama wychowałam, więc dorzucam troszkę pasztecika albo szyneczki albo paróweczki albo topiony serek albo galaretka z kurzych łapek, w sumie cokolwiek + siemię lniane + olej z oliwy. A wieczorkiem gotowane czyli kostka surowego mielonego mięsa wołowego z ecokarmy albo podgotuje w woreczku razem z makaronem, a makaron gotuję codziennie ale to dosłownie trwa 5-10 minut, jak ryż to trochę dłużej ale za to gotuje na 2 dni + tarta marchewka, pietruszka, buraki i znowu siemię i olej. Mój jest niejadkiem, wybrzydzaczem okropnym, ale od kiedy tak go karmię odpukać w niemalowane jest OK :-D
aaaa zapomniałam dodać, że co worek 15kg to inny, bo pod koniec każdego worka już jest gorzej z suchym, a jak próbuje dwa worki takiej samej karmy pod rząd to drugi prawie cały muszę oddać innym psom, bo mój bojkotuje jedzenie, nawet jak ma je wymieszane z 0,5kg szynki :roll:
Powodzenia :-)
ruudzielec

Ostrzeżeń: 0
psy: Viper

Poprzednia strona

Powrót do Karmy suche