No więc...
Uprzedzam od razu, chciałabym uniknąć linczu (R=R itp. itd.). Nie po to zarejestrowałam się na tym forum.
Otóż Giga w poniedziałek skończy 9 tygodni. Jest z pseudo i tak jak ogólnie jestem za kupnem psa z rodowodem (mam hodowlaną labradorkę weterankę) to sunia jest wyjątkiem. Wiem natomiast, że pochodzi z kochającego domu. Ludzie, od których ją dostaliśmy posiadają 2 berneńczyki z dobrym rodowodem. Niestety, ktoś przekonał ich do tego, że suka przynajmniej raz powinna być dopuszczona (co jak wiadomo jest mitem, ale cóż...). Stało się. Rodzice byli przebadani w kierunku dysplazji i mieli testy na psychikę. Mieli duży dom, ogromny ogród i wszystkie psy były szczęśliwe (to na prawdę było widać), karmione dobrą karmą, pod opieką weta. Jedyne co było nie tak, to to, że nie chcieli "męczyć" psów jeżdżąc na wystawy. Suka z tego co wiem, ma zostać wysterylizowana gdy tylko pozwoli weterynarz. Możliwe, że już się to stało. Giga również zostanie wysterylizowana, gdyż nie mam zamiaru rozmnażać psa w typie rasy. Mam stały kontakt z ludźmi, od których dostałam Gigę i zawsze służą radą i pomocą. Proszą o zdjęcia itd.
No nie wiem co jeszcze miałabym napisać...kochamy ją bardzo i myślę, że to jest najważniejsze.
Btw, dzięki za parkiet