Vanilla Sky napisał(a):Ojej.. ale cudoo!Jest boski!
![]()
Załóż maluszkowi galerię!
No właśnie, będzie co podziwiać

Mizianka dla malucha

Vanilla Sky napisał(a):Ojej.. ale cudoo!Jest boski!
![]()
Załóż maluszkowi galerię!
Dagata napisał(a):Zastanawiam się czasem nad tym, że forumowicze i fundacja pomagają, ratują różne "biedne" szwajcary oraz nierasowe psy, a nowym szwajcaromaniakom dają wiele dobrych rad.
Dagata napisał(a):Czasem się zastanawiam, co by było gdyby - moje lub innych forumowiczów, którzy mają nierodowodowe psiaki - co by było gdyby one trafiły do nieodpowiedzialnych ludzi, nastawionych na pseudo, a jednak te Nasze nierodowodowe trafiły do nas i w moim przypadku w 1000 % nie są i nie będą rozmnażane. Myślę, że jak my jesteśmy świadomi tego, że mając psa bez "papierka" nie będziemy go rozmnażać, to jak najbardziej dajemy przykład i popieramy tylko R=R! Poza tym tak jak forum i fundacja, która pomaga "biednym" szwajcarom oraz nierasowym psom, to również my "Ci od nierodowodowych, których nie rozmnażamy" w zasadzie jesteśmy tego samego warci.
Dagata napisał(a): Mam też nadzieje, że może kiedyś zmienią się przepisy lub zostaną bardziej przestrzegane przez ludzi, albo bardziej zaostrzone i wtedy znikną pseudo.
Zastanawiam się też nad inną sprawą, jak to jest i dlaczego to nie jest jakoś sprawdzane. Przecież w Polsce jest trochę ludzi, którzy mają zarejestrowane hodowle w ZK, może na początku stosowali się do przepisów i wg wszelkich zasad rozmnażali psy, a po czasie rezygnowali, nadal są zarejestrowani jako hodowcy, ale rozmnażają psy i jak to się widzi na różnych ogłoszeniach można kupić szczeniaka "po rodowodowych rodzicach"... hm.... i tego jakoś chyba nikt nie wychwyci!
Dagata napisał(a):Kończąc mam też nadzieję, że z czasem wszyscy, którzy mają nierodowodowe psiaki - jak tylko będą musieli się na zawsze pożegnać ze swoim ukochanym pupilem - ich następną decyzją będzie r=r! Jednak miejmy otwarte oczy i patrzmy, czy tam gdzieś obok nas nie cierpi jakaś inna istota...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości