ale zima ! u nas zdecydowanie lepiej.. tzn tulipany wyszły , mają już pąki, ale niestety nie umnie, gdyż Fado i reszta psiaków "zapolowały" na nie... pozostały tylko kikuty... łobuzy małe... ale widoki super macie :)
Wow , ale zima, pies będzie przeszczęśliwy śliczny widok mają dzieciaki na miasteczko, w tym sniegu wygląda jak z baśni Andersena
Ewelina niech im Jarek razem z psiakiem zapakuje tę saperkę, którą mi kazał do wąwozu na spacery zimą zabierać bo tam śniegu więcej i temperatury niższe
a koncepcje ogrodu ustalaj z czterołapnymi, bo przegrasz
biorąc pod uwagę charakter Holki, Aspi i Frytki to raczej za taaaaaaaaaką zimą Fado nie będzie za bardzo przepadał...szybko siku, kupka...i do łóżka.. ale jeden plus widze w takiej pogodzie - pies jest zawsze czysty
Chyba nie będzie miał wyjścia, bo taka zima trwa ok 5 miesięcy A jeśli chodzi o siusiu to wychodząc z domu w taką pogodę jak teraz to za bardzo nie będzie miał gdzie zrobić chyba że przeskoczy zaspę o wysokości 160cm lub będzie zmuszony na długi spacer. Trzeba będzie zaopatrzyć się w wełniane skarpetki
Wow tyle śniegu...dobrze, że chociaż taki czyściutki ten śnieżek..bo u nas (to znaczy w miastach) szybko robi się szary, brudny...ja jestem zdecydowanie ciepłolubna i nawet w Polsce jest dla mnie za zimno a co dopiero w takiej Norwegii. Ale mam w planach zwiedzenie tego kraju, bo krajobrazy są piękne
Najczęściej domy posiadają ogrzewanie olejowe,ale większość domów ogrzewane jest elektrycznie i do razu mowie ze nie są to duże koszty w stosunku do zarobków norweskich inaczej poszłabym z torbami bo my nie posiadamy ogrzewania olejowego cały dom ogrzewamy elektrycznie. Domy drewniane są bardzo ekonomiczne bo bardzo długo trzymają ciepło. My praktycznie cały czas mamy w salonie wyłączony grzejnik a na dole ustawione na jedna temperaturę, żeby grzyb nie wlazł, nawet starszy syn robi awanturę ze wlanczamy mu grzejnik A teraz jak jesteśmy obsypani śniegiem po 1 piętro to mamy niezłą izolacje
nie są to duże koszty w stosunku do zarobków norweskich No chyba, że tak ale ilość śniegu robi piorunujące wrażenie A u mnie krokusiki w ogródku Trzymam kciuki za wasze "krokusiki". Niech i do was zawita wiosna Fiordy przecudne - nasze wycieczkowe marzenie a ty masz to codziennie
Hey Jak tam u Was Kiedy podroz po wymarzonego pieska U nas dobrze chodz pogoda nie dopisuje ( pada ) ale zaniedlugo jedzemy do Polski wiec mam nadzieje ze tam sloneczko nas zawita Buziaczki Cieplutkie dla Calej Rodzinki