Cefreud napisał(a):nie tylko nowotwory ale równierz dysplazja nerkowa, epilepsja , dysplazja stawów wszelakich.Spondyloza, DM i całe mnóstwo innych.Berneńczyki nie sa zbyt długowieczne....
daria napisał(a):Cefreud napisał(a):nie tylko nowotwory ale równierz dysplazja nerkowa, epilepsja , dysplazja stawów wszelakich.Spondyloza, DM i całe mnóstwo innych.Berneńczyki nie sa zbyt długowieczne....
Gdybym planowała kupić berna to po takiej reklamie dałabym sobie spokój![]()
Kiedy zaczęło do mnie docierać na jakie choroby zapadają berny i jak czasem szybko odchodzą stwierdziłam że już nigdy nie wezmę kolejnego,dziś zmieniłam zdanie.
Każdy dzień z tym psem jest tego warty,i moim prywatnym zdaniem choćbyśmy kupili psiaka z najskrupulatniej wybranej hodowli,prześwietlili rodowód w lewo i w prawo nikt nie da nam gwarancji ze pies odejdzie ze starości kiedy nadejdzie jego kres.
Wiem,schorzenia przekazywane genetycznie,wszystko się zgadza ale jednak gwarancji nikt nie da i ja bym tego dziś po wybranej hodowli nie oczekiwała.
Życzę znalezienia upragnionego szczonka i szczęśliwego zdrowego życia.
calamansi napisał(a):Dziękujemy możemy już potwierdzić ze psiaczek jest już zaklepany i oby do lipca
Magdalena napisał(a):Z opóźnieniem ale witamy z Shermiskiem![]()
A teraz pytanie z innej beczkiCzy kot Mikado jest jak kameleon - gdzie sią położy taki kolor przybierze
![]()
![]()
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości