przez Dżiani » 2010-04-01, 21:59
Borys jest u nas zaledwie kilka godzin, ale już wiele można o nim powiedzieć: jest spokojny, nie lękliwy, nie ma adhd, reaguje na imię i przybiega wtedy, ma zaufanie do ludzi - tuli się od razu do każdego i nadstawia na mizianie. Obwąchał nasz cały teren, zaznaczył (jak widać na fot.) nie reagował dominująco na inne psy (ale na razie bez kontaktu fiz.) Smyczy raczej nie zna, nie wiedział co ma robić kiedy mu ją zapiołem. Bude pokochał od razu - widać nie jest mu obca. Lubi w niej siedzieć z wystawionym na zewnątrz łebolem - chciałem mu zrobić fotę w tej pozycji ale nie da rady bo jak tylko podchodzę to wychodzi się witać. Kanapkę z bułki zjadł od razu, kulki go nie interesują. Zaraz dostanie kolację to zobaczymy jak mu zasmakuje gotowane:))) Po dłuższej chwili z nim zapraszał mnie do zabawy, w czasie której wywalił się kołami do góry i pokazał że ma komplet jajek (jak na zał. fot. :PPP ) czym wyraził swoje poddanie. Tatuażu w uszach nie ma. W pachwinie nie sprawdzałem, nie chce go na razie stresować. Porządna kompiel i szczotkowanie jest nieunikniona, ale nie teraz, tym bardziej że będzie spał na zewnątrz. Od lewego ucha w dół ciągnie mu się najdłyższy dred jaki widziałem u bernola :))) Trza go wyciąć i zaszklić na pamiątkę ;PPP ale nie jest zawszawiony czy zapchlony.
Ogólnie całkiem miły chlopak, pierwsze wrażenie b. dobre, myślę, że nie będzie sprawiał problemów. Nie zauważyłem żeby próbował uciekać, taki pies zachowuje się dokłanie odwrotnie no ale może po kilku dniach stwierdzi, że trzeba jednak stąd uciekać :PPPP Mi on nie wygląda na 3 lata. Raczej na 2 albo jeszcze mniej.
Na razie tyle. Zaraz wkleje foty.