Mam mapkę wydrukowaną (nie udało się skopiować).  Spróbuję ją zeskanować i wkleić, ale oczywiście będzie wtedy nieaktywna.  Ja weszłam w Google i wklepałam viaMichelin.  Wchodzicie na stronę i klikacie na driving route.  W miejscu obok Departure wpisujecie swój adres, miejsce z którego startujecie (najpierw jeszcze trzeba wybrać z listy Poland).  Ja wpisałam Kraków i poniżej Kraków.
Obok Destination wpisujecie Dubie i poniżej Dubie.  Wcześniej znowu trzeba wybrać Polskę na liście.  Program pyta o które Dubie chodzi w Małopolsce czy koło Łodzi.  Wybieracie Małopolskę - Krzeszowice.  Wtedy program pokazuje Wam mapę.
Teraz tłumaczę jak dojechać z Dubia:  jedziecie prosto drogą.  Nie skręcacie na skrzyżowaniu na Szklary, tylko prosto w kierunku na Żary.  Wyjeżdżacie ze wsi i za mostkiem po prawej macie już las, a po lewej jeszcze domy, ale już w luźnej zabudowie.  Za ostatnim domem po lewej szukacie drogi polnej w lewo i wjeżdżacie na parking.  Ta droga w lewo znajduje się na samym zakręcie drogi głównej.  Główna skręca w prawo i dalej prowadzi pod górę.  Jeśli znajdziecie się na stromej drodze pod górę, to znaczy że pojechaliście za daleko 

Może wydrukujemy i postawimy w miejscu skrętu jakiś znak...   Parking i miejsce na ognisko są od drogi oddzielone krzakami, więc pewnie nie będzie nas widać.
Aha, w Dubiu punktem charakterystycznym będzie kamieniołom.  Będziecie go mijać po LEWEJ.  Nie pomylcie się, bo w kierunku kamieniołomu droga sprawia wrażenie głównej.  To dlatego, że jest lepiej utrzymana i szersza.  Na wysokości kamieniołomu droga główna lekko odbija w prawo i prowadzi delikatnie w dół na mostek.  Dalej już wiecie.
W Dubiu są dwie drogi odchodzące od głównej w prawo.  Nie skręcacie w żadną z nich.  Jedziecie cały czas prosto i dopiero na wysokości kamieniołomu droga główna sama lekko odbija w prawo!