Moderator: annasm

ANDY9 napisał(a):matka Dalia , hodowla Borchachalnia , ojciec to Zachar z Czandorii . Czandoria to dosyc znana hodowla , przewija się na forum .

ale miałem już pieska z domowej hodowli po świetnych rodzicach z tytułami i okazał się tak chory, że po dwóch miesiącach odszedł
 ale miałem już pieska z domowej hodowli po świetnych rodzicach z tytułami i okazał się tak chory, że po dwóch miesiącach odszedł   Pomyślałem, że może taki mniej wypieszczony piesek będzie zdrowszy !!! Wiem, wiem to błędne założenie.
  Pomyślałem, że może taki mniej wypieszczony piesek będzie zdrowszy !!! Wiem, wiem to błędne założenie.  Tylko szczeniaki z dużych hodowli są na okrągło do wyboru do koloru , ciągle się ogłaszaja , a takie masówki dobre też nie są . Co robić, co robić !!!
 Tylko szczeniaki z dużych hodowli są na okrągło do wyboru do koloru , ciągle się ogłaszaja , a takie masówki dobre też nie są . Co robić, co robić !!!  

2kreski napisał(a):To nie jest z reszta pierwszy pies sprzedany przez nich do pseudohodowli na rozmnazanie , ech
Daria + Chila i Luna napisał(a):a może poszukaj za granicą?? niestety ale zauważyłam, że w czechach u dużych bardziej dbają o zdrówko robią więcej badań, dodatkowo mają bonitacje a nawet niektóre kluby robią badania dna na rodzicielstwo, więc masz pewność po jakich rodzicach jest dany pies, u nas to jeszcze różnie bywa... my mamy psiórka z czech, wiadomo nikt gwarancji zdrowia ci nie da, bo niek nie jest stanie, ale zawsze większa szansa.

allam3 napisał(a):2kreski napisał(a):To nie jest z reszta pierwszy pies sprzedany przez nich do pseudohodowli na rozmnazanie , ech
Mam rozumieć, że masz dowód, iż hodowcy z Czandorii świadomie sprzedają psy do pseudo "na rozmnażanie"?

allam3 napisał(a):2kreski napisał(a):To nie jest z reszta pierwszy pies sprzedany przez nich do pseudohodowli na rozmnazanie , ech
Mam rozumieć, że masz dowód, iż hodowcy z Czandorii świadomie sprzedają psy do pseudo "na rozmnażanie"?

allam3 napisał(a):Większość pseudo chwali się, że "po rodzicach z rodowodem..."
Ale Ty z pewnością uważasz, że inni to nie wiedzieli, ale akurat ta hodowla...
Miałaś pecha, fakt (chyba). Jednakże Twoja Coco nie jest jedynym psem z Czandorii, nawet tutaj na forum.

2kreski napisał(a):Naprawdę nie róbmy wody z mózgu przyszłym kupującym!
allam3 napisał(a):2kreski napisał(a):Naprawdę nie róbmy wody z mózgu przyszłym kupującym!
Właśnie, dokładnie o to mi chodzi.
Robisz regularną nagonkę na hodowlę. A ja mam psa z tej hodowli, i nie tylko ja. Mam wspaniałego, mądrego psa, który skończył 6 lat i ani razu nie chorował. Poza "mankamentem" z sierścią nie mam się do czego przyczepić, a i ta sierść nie bardzo mi przeszkadza. I nie pasuje mi, żeby ktoś później powiedział: "A to Twój pies jest z TEJ hodowli?"
Nie wiem, czy kolejnego psa kupiłabym w Czandorii. Jeżeli będą po linii Bohuna to najprawdopodobniej tak, bo takie mnie się podobają, krępe. Nie podobają mi się te smukłe, co to przyszła na nie moda.
Byłam w Czandorii, warunki widziałam, nikt mi psa nie wciskał, debilem nie jestem, kupiłam co chciałam. Więc przestań robić ludziom wodę z mózgu, bo Ty jesteś niezadowolona ze swojego psa.

Psy z np. Czandorii nie przypuszczam żeby były tanie, a też zdania sa podzielone .
 Psy z np. Czandorii nie przypuszczam żeby były tanie, a też zdania sa podzielone .  

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość