gratuluje narodzin dzidziusia.musisz miec swiadomosc ze jezeli wezniecie do domu bernenskiego maluszka to bedzie tak w waszym zyciu jakbyscie mieli malenkie blizniaki .oboje potrzebuja milosci ciepla .jest tylko jedna mala roznica bernenski maluszek duzo szybciej urosnie a co za tym idzie trzeba bedzie od razu zabrac sie za edukacje
u nas niestety ogrody sa dwa nasz i spartkow.do naszego wchodza wylacznie ze mna lub Kazikiem i wtedy dobrze wiedza co im wolno a co nie,za to na swoim terenie moga robic co dusza zapragnie.kopia doly gonia sie do upadlego odpoczywaja kupkaja a my sprzatamy .tam maja swoje krolestwo,naszym obowiazkiem jest skosic trawe i zapewnic im sprzet do zabawy np laweta mojego meza .Przednia zabawa gonitwa w kolo niej lub wskakiwanie.nie wspomne o zjedzonych pod nia kablach .No ale coz jak kocham to wybaczam a malzonek ma znowu na pol dnia roboty zeby byla sprawna-mozesz mi wierzyc nigdy nie marudzi z tego powodu a za to jak naprawia ma obok siebie wielu cvudownych kibicow .u nas jakos tak bylo od zawsze ze moje dzieci wnuki wychowaly sie z pieskami..jak krzys wnuczek byl malutki i plakal bo dokuczaly mu kolki kladlismy na spartka kocyk i na kocyk krzysia.rownomierny oddechunosil delikatnie gora dol, a cieplo bijace od niego uspakajalo krzynia chyba przestawalo mu dokuczac bo zasypial,to bylo lepsze od naszej wiklinowej kolyski
przepraszam za bledy ale inaczej sie nie da ,od 26 obiecuje poprawe