Moderator: annasm

U Xxxx wyraźnie występuje obrona swego terytorium i atakowanie obcego wychodzącego z posesji.

magat napisał(a):. jedyne zapytanie jaka jest cena ?, wystarczy popatrzec na ogłoszeniai i masz odpowiedź na szacunkowa cenę
 wg mojej rodzinki ma się jak pączek w maśle, ja uważam że możnaby jeszcze troche podnieśc komfort jego życia
  wg mojej rodzinki ma się jak pączek w maśle, ja uważam że możnaby jeszcze troche podnieśc komfort jego życia   ale na złotą miskę narazie mnie nie stac
 ale na złotą miskę narazie mnie nie stac   Oczywiście żartuję, ale wydaje mi się że ludzie "nieświadomi" z powagi sprawy, na początku zniechęceni mogą przez przypadek zostac popchnieci w rece pseudohodowli.
 Oczywiście żartuję, ale wydaje mi się że ludzie "nieświadomi" z powagi sprawy, na początku zniechęceni mogą przez przypadek zostac popchnieci w rece pseudohodowli. ale wiem to po prawie roku na forum, bo wcześniej nikt mi tego nie powiedział
 ale wiem to po prawie roku na forum, bo wcześniej nikt mi tego nie powiedział

tylko wtedy były niezrozumiałe, i szkoda że wtedy nie doczytałam skąd mogą wynikac, ale Basterka bym nie zamieniła, nawet gdyby był z wyprzedaży
 tylko wtedy były niezrozumiałe, i szkoda że wtedy nie doczytałam skąd mogą wynikac, ale Basterka bym nie zamieniła, nawet gdyby był z wyprzedaży   

BASTARD napisał(a):dla mnie różnice w cenach szczonków już teraz też są oczywiste,tylko wtedy były niezrozumiałe, i szkoda że wtedy nie doczytałam skąd mogą wynikac, ale Basterka bym nie zamieniła, nawet gdyby był z wyprzedaży

z 3 a 4 włascicieli szczeniaków  mam stały kontakt i ostatnio od jednych z nich usłyszałam,ze maja "nowego" Szwajcara --------okazało sie ,że cudowny zrównoważony taki jakiego sobie wyobrazali nagle zmienił sie w wulkan energii, próbuje łapać wiewiórki , robić wycinki niższych gałęzi i jest nie do zmęczenia
  z 3 a 4 włascicieli szczeniaków  mam stały kontakt i ostatnio od jednych z nich usłyszałam,ze maja "nowego" Szwajcara --------okazało sie ,że cudowny zrównoważony taki jakiego sobie wyobrazali nagle zmienił sie w wulkan energii, próbuje łapać wiewiórki , robić wycinki niższych gałęzi i jest nie do zmęczenia 
 czasami powoduje u mnie śmiech połaczony z opluciem monitora ;).
 czasami powoduje u mnie śmiech połaczony z opluciem monitora ;).

maryjan napisał(a):Nie przesadzajmy. Cena nie jest wyznacznikiem dobrego rodowodu. Marketing niektórych i sprzedaż "psów idealnie wybarwionych"czasami powoduje u mnie śmiech połaczony z opluciem monitora ;).
Jak się dobrze człowiek rozejrzy to można znaleźć ogłoszenia za 50% "idealnych psów". Tylko chodzi mi o to, że naprawdę szkoda czasem czasu swojego i hodowcy - to tak jak z ogłoszeniami o sprzedaży samochodów - nigdy nie dzwonię tam gdzie nie ma wyjściowej ceny.
A jeżeli chodzi o dobór osób którym oddaje się psa - tak naprawdę nie można nigdy stwierdzić czy to będzie dobry właściciel.
Dom z ogrodem to nie wszystko ...
Nasz Padalec ma do dyspozycji 2 pokoje w bloku i nie sądzę, żeby był mniej szczęśliwy od innego psa.

... napisane jest ze sa to pieski po rodowodowych rodzicach... moze komus z was uda sie wyciagnac z jakiej sa hodowli(rodzice) i ewentualnie poinformowac hodowce....
 ... napisane jest ze sa to pieski po rodowodowych rodzicach... moze komus z was uda sie wyciagnac z jakiej sa hodowli(rodzice) i ewentualnie poinformowac hodowce....

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości