Mój Leo na 12 miesięcy i jakieś 69 cm ważył niecałe 60kg
  Mój Leo na 12 miesięcy i jakieś 69 cm ważył niecałe 60kg  . To są dane z września, w niedługim czasie będe musiał go znowu zważyć sam jestem ciekaw ile przybrał. Pozdrawiam
 . To są dane z września, w niedługim czasie będe musiał go znowu zważyć sam jestem ciekaw ile przybrał. Pozdrawiam  

Moderator: annasm
 Mój Leo na 12 miesięcy i jakieś 69 cm ważył niecałe 60kg
  Mój Leo na 12 miesięcy i jakieś 69 cm ważył niecałe 60kg  . To są dane z września, w niedługim czasie będe musiał go znowu zważyć sam jestem ciekaw ile przybrał. Pozdrawiam
 . To są dane z września, w niedługim czasie będe musiał go znowu zważyć sam jestem ciekaw ile przybrał. Pozdrawiam  

friend napisał(a):Mam pytanie odnośnie wagi waszych pupiliMój Leo na 12 miesięcy i jakieś 69 cm ważył niecałe 60kg

GSMD napisał(a):Pozwolę sobie podać dane wzorcowe wzrostu i wagi Dużego Szwajcara:
wzrost dla psa to 65-72cm, natomiast waga psa to 55-65kg. Dane dotyczą dorosłego psa, więc wydaje mi się, że z Leo wszystko w porządku.

Olga napisał(a):GSMD napisał(a):Pozwolę sobie podać dane wzorcowe wzrostu i wagi Dużego Szwajcara:
wzrost dla psa to 65-72cm, natomiast waga psa to 55-65kg. Dane dotyczą dorosłego psa, więc wydaje mi się, że z Leo wszystko w porządku.
Z tego co mnie natomiast wiadomo - waga nie jest we wzorcu sprecyzowana, czyli tylko sedziom, wlascicielom i wetom to oceniac. I wyglada na to (wg. wzorca) ze zalezy od indywidualnego przypadku. Najlepiej spytac weta o wage Leo :)

Ja nie napisałem, że podaję dane ze wzorca tylko dane wzorcowe a to jest różnica.
A właśnie jak posiadasz tak dużą wiedzę to powiedz mi skąd te wiadomości biorą sędziowię, weci?? (z palca czy od osób którzy się pasjonują daną rasą tworzą kluby i wydają fachową literaturę)

to czy półroczny szczeniak ma być szczupły, tak jak dorosły psiak,czy może być nieco okrąglutki?
 to czy półroczny szczeniak ma być szczupły, tak jak dorosły psiak,czy może być nieco okrąglutki?

Ostatnie mierzenie wskazalo 72 cm czyli juz chyba koniec z rosnieciem w gore (14,5 miesiaca)
  Ostatnie mierzenie wskazalo 72 cm czyli juz chyba koniec z rosnieciem w gore (14,5 miesiaca)   . Pozdrowienia
 . Pozdrowienia  

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości