DSPP z rodowodem -pod dobrą opieką w DT

Tutaj można umieszczać ogłoszenia dotyczące zgubionych i znalezionych Szwajcarów !

Moderator: DolceVita

Re: DSPP z rodowodem w schronisku

Postprzez saba&mlis » 2010-11-08, 22:19

A moze Fundacja cos pomoze, Camara chyba jest z Krakowa, a moze Jolanta od goldenow? Czy moze ktos z naszych forumowiczow choc na kilka dni by go wzial byleby piesek nie byl w mokrym zimnym kojcu.
Ostatnio edytowano 2010-11-09, 10:13 przez saba&mlis, łącznie edytowano 1 raz
saba&mlis
Moderator Działu

Ostrzeżeń: 0
psy: Buba

Postprzez Drixon » 2010-11-08, 22:23

w Katowicach jest hotel dla psiaków - mogę sprawdzić warunki - właścicielka ma łeb na karku
http://www.hsmkorkus.com/hotel-dla-psow-i-kotow/cennik
Drixon

Postprzez Julian » 2010-11-08, 22:43

Jest DT w Krakowie!!!
Ja teraz spróbuję zrobić to co mogę!
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Postprzez kreska » 2010-11-08, 23:54

Super ze znalazl sie DT w Krakowie :!: szkoda ze Fundacja milczy w tym temacie :roll: jak pojawil sie bern w Poznaniu , ktory czeka na nowy DT w cieplym domku to "zaklepala" psa mimo zadeklarownej pomocy od forum :roll:

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez nika » 2010-11-08, 23:57

Julian chyba jest najlepiej zorientowana w tym temacie.
nika

psy: Katia (BPP), Lena (BPP), Pluto (mix), Hela (mix)

Postprzez allam » 2010-11-08, 23:59

Dzięki kreska, bo już zaczynałam podejrzewać, że tylko mnie to rusza :-/
allam

Postprzez Argo » 2010-11-09, 00:47

Dopiero teraz dotarłam do domku i mogę dalej aktywnie włączyć się w dalsze działania. Pisałam, że mamy DT na Mazurach. Właścicielka hodowli Cavaet-Actor Magda Miłoszewska Ścisłek zaoferowała pomoc i miejsce w swoim nowo otwrtym hotelu dla psów . Magda ma bardzo dobre warunki, mieszka pod Olsztynem, teren ogromny, a serce Magdy jeszcze większe!! Pies oczywiście mieszkał by w domu. Pełna opieka zapewniona, a i doświadczenie wielkie.
Tak jak napisałam, mogę jechać do Krakowa i przewieźć psiaka.
Argo

psy: Agnarr, wcześniej Argos Koneser

Postprzez Julian » 2010-11-09, 00:58

Jak Wam nie wstyd gadać takie bzdury!
Zaśmiecać wątek psa ,który siedzi w schronisku i któremy "psu na budę" takie dewagacje.
To ja zawiadomiłam forum o Toffiku,mam na tych ogłoszeniach opcję powiadamiaj mailem z każdym użytym słowem BPP.To ja rano wyrywając Elę dzwoniłam z prośbą o telefon do Pani,ponieważ nie chciałam dzwonić sama,dla mnie nie ma opcji ,że mogę oddać swego psa.Pies nie miał opcji "ciepłego domku"już jest dawno u Eli.Na dzień dzisiejszy Ela ma OD NAS Z FORUM Nikusia,Czestera,Toffiego i swoje własne 3 psy.
"Super ze znalazl sie DT w Krakowie szkoda ze Fundacja milczy w tym temacie " jest dla mnie w tym momencie nie na miejscu.Poświęcam własny czas i czas mojej rodziny i moich psów na pomoc innym berneńczykom.
Te przepychanki ,łapanie za słówka ,oczekiwanie ,że kogoś na czymś się złapie to w działach ratowania psów ,kolidują z ideą ich założenia.
A teraz pójdę spać ,co by rano popracować,pojechać do schroniska ,załatwić możliwość adopcji i nie zapomnieć podziękować ludzom ,którzy dali DT !!!!
Julian

Postprzez Argo » 2010-11-09, 01:01

[quote="Hekate"]w oddziale kalisz jest zarejestrowany reproduktor
DUŻY SZWAJCARSKI PIES PASTERSKI ANTONY z Lukovskeho Dworu tricolor ur.20.09.2003
wł. Leszek Pauś tel. 0627353981
z tego co znalazłam to ma hodowlę Novus Domesticus i 4 i 5 lat temu miała mioty

Jeszcze jedno Basia z hodowli Refugium próbuje złapać telefonicznie p. Pakuś ( znają się z dawnych lat )
Jego hodowla wygasła, ale z tego co Basia pamięta jeden za szczeniaków był sprzedany pod Kraków do osoby mającej jakąś hurtownię. Może jutro będziemy coś więcej wiedzieć
Argo

Postprzez Julian » 2010-11-09, 01:02

Argo dziękuję.
Chciałam ,aby przeczekał w Krakowie w ciepłym domku do końca kwarantanny.Szkoda go w schronisku bo mu zimno i nie zna budy.Jak wrócisz i będziesz gotowa będziemy organizować transport bliżej Warszawy,ale już na spokojnie i pies przez ten czas będzie bezpieczny.
Julian

Postprzez Argo » 2010-11-09, 01:13

OK zgadzam się całkowicie z Twoją decyzją. Jutro będę nadal tropić właściciela, może coś nam się wspólnie uda wyjaśnić!!
Argo

Postprzez hania » 2010-11-09, 07:36

Julian napisał(a):To ja zawiadomiłam forum o Toffiku,mam na tych ogłoszeniach opcję powiadamiaj mailem z każdym użytym słowem BPP.To ja rano wyrywając Elę dzwoniłam z prośbą o telefon do Pani,ponieważ nie chciałam dzwonić sama,dla mnie nie ma opcji ,że mogę oddać swego psa.Pies nie miał opcji "ciepłego domku"już jest dawno u Eli.

To dlaczego info o tym, że pies jedzie do Elzy i sprawa jest załatwiona nie pojawiła się na forum? Dopiero jak kolejna osoba tam zadzwoniła to dowiedziała się, że pies przeszedł pod opieke fundacji. Dla mnie to nie jest fajne, bo na dłuższą metę zniechęca zaangażowanych ludzi.
hania

psy: Gawra, Irga, Kontra, Szyszka, Zoja [*]

Postprzez Guard » 2010-11-09, 07:42

Argo napisał(a):OK zgadzam się całkowicie z Twoją decyzją. Jutro będę nadal tropić właściciela, może coś nam się wspólnie uda wyjaśnić!!

Miałam kiedyś kontakt z Panem Leszkiem Pałusiem. Miał też miot przed 2004 rokiem. Coś już wiadomo, czy to Jego pies????
Guard

psy: Parwuś, Rota, Scarlett, Winter(*), Moris(*)

Postprzez Busola » 2010-11-09, 09:40

jeśli mogę coś wtrącić...
czy nie powinna rozwiązać sie sprawa z szukaniem właściciela zanim psiak pojedzie na drugi koniec Polski?
Czy w Krakowie lub okolicach DT się nie znajdzie?
Busola

Postprzez Hekate » 2010-11-09, 10:03

Ala przecież Julian napisała że jest DT w Krakowie ;-)
Hekate

Postprzez Busola » 2010-11-09, 11:13

Hekate napisał(a):Ala przecież Julian napisała że jest DT w Krakowie ;-)

:oops:
uups, sorki
to super :->
Busola

Postprzez Guard » 2010-11-09, 11:39

Rozmawiałam dzisiaj z Panem Leszkiem, już znał sprawę, ale niestety jeszcze nie wie, czy ten pies pochodzi z jego hodowli. Będzie dzisiaj sprawdzał dalej.
Guard

psy: Parwuś, Rota, Scarlett, Winter(*), Moris(*)

Postprzez kerovynn » 2010-11-09, 12:00

coż... mogę tylko potrzymać kciuki za pomyślne załatwienie sprawy.
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez kreska » 2010-11-09, 14:56

Julian napisał(a):Jak Wam nie wstyd gadać takie bzdury!
Zaśmiecać wątek psa ,który siedzi w schronisku i któremy "psu na budę" takie dewagacje.
To ja zawiadomiłam forum o Toffiku,mam na tych ogłoszeniach opcję powiadamiaj mailem z każdym użytym słowem BPP.To ja rano wyrywając Elę dzwoniłam z prośbą o telefon do Pani,ponieważ nie chciałam dzwonić sama,dla mnie nie ma opcji ,że mogę oddać swego psa.Pies nie miał opcji "ciepłego domku"już jest dawno u Eli.Na dzień dzisiejszy Ela ma OD NAS Z FORUM Nikusia,Czestera,Toffiego i swoje własne 3 psy.
"Super ze znalazl sie DT w Krakowie szkoda ze Fundacja milczy w tym temacie " jest dla mnie w tym momencie nie na miejscu.Poświęcam własny czas i czas mojej rodziny i moich psów na pomoc innym berneńczykom.
Te przepychanki ,łapanie za słówka ,oczekiwanie ,że kogoś na czymś się złapie to w działach ratowania psów ,kolidują z ideą ich założenia.
A teraz pójdę spać ,co by rano popracować,pojechać do schroniska ,załatwić możliwość adopcji i nie zapomnieć podziękować ludzom ,którzy dali DT !!!!

Julian mnie nie jest wstyd bo nie mam sie czego wstydzic DT dla DSPP zostalo zaproponowane :roll: fajnie ze znalazl sie tez DT w Krakowie :!: wyrazam swoja opinie na temat zaistnialej sytuacji bo nie rozumiem w jakim celu "przescigamy sie w pomocy" tam gdzie nie wymaga ona tak szybkiej reakcji a w momencie potrzeby siedzi sie cicho :roll: nie lapie za slowka i nie czekam zeby kogokolwiek na czymkolwiek zlapac, jedyne co mi koliduje to interes :roll: np. czy Toffii mial blizej do Warszawy czy do Milicza hmmm.. :roll:no i forum zaproponowalo pomoc zeby odciazyc Elze a mimo to trzeba bylo zamieszac.. :roll:
Ale nic to fajnie ze duzy jest juz w dobrych rekach i mam nadzieje ze tak juz zostanie :-D

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Argo » 2010-11-09, 18:12

Guard napisał(a):Rozmawiałam dzisiaj z Panem Leszkiem, już znał sprawę, ale niestety jeszcze nie wie, czy ten pies pochodzi z jego hodowli. Będzie dzisiaj sprawdzał dalej.

Właśnie dzwoniła Basia z Refugium. Pan Leszek kategorycznie wykluczył możliwość , że pies pochodzi z jego hodowli.Jednocześnie wspomina małą hodowlę z Witaszyc ( koło Jarocina )która 4-5 lat temu miała miot DSPP.
Niestety nic więcej nie pamięta.
Jutro oddział w Kaliszu ma dyżur, spróbuję coś więcej ustalić.
Zadzwonię też do Krakowa ( też jutro dyżurują ) może psiak jest tam zarejestrowany.
Argo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zgubione, znalezione