Karmy Puffins, Agil, Eddy

Karmy Puffins, Agil, Eddy

Postprzez mateso » 2012-04-15, 17:44

Witam

Chciałbym polecić karmy Puffins, Agil oraz Eddy. Produkty te od niedawna są na polskim rynku.Wszystkie karmy wytwarzane są z naturalnych składników, bez konserwantów, gmo i soi. Karmy Puffins są w formie chrupiących mięsnych krokiecików, za którymi psy szaleją :-D
Karmy Agil charakteryzują największą zawartością mięsa w swojej klasie cenowej (do 41 % szuszonego mięsa)

Karmy Eddy to niespotykany stosunek ceny do jakości,28% mięsa w suchej masie

Więcej o karmach można przeczytać na stronie www.przyjacielpies.pl

Wkrótce nowe produkty jak i program dla Hodowców.

Pozdrawiam serdecznie, :-)
Mateusz
mateso

Ostrzeżeń: 0

Re: Karmy Puffins, Agil, Eddy

Postprzez Cefreud » 2012-04-15, 23:13

polecasz bo sam testowałeś? Jaki mają skład? Nigdzie nie znalazłam informacji. Gdzie są produkowane?
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez Szam » 2012-04-16, 08:23

Np. na stronie producenta agilu nic nie ma o suszonym miesie, jest podane wylaczenie kurze mieso.
Szam

psy: Jamajka, Lulu, Hummer, Gina & aussiki

Postprzez mateso » 2012-04-16, 08:56

Witam

Składy są dostępne na stronie , którą podałem w pierwszym poście. Karmy są produkowane w Czechach. Karmy polecam jako hodowca .Podaje je swoim psom od kilku miesiecy i moge się o nich wypowiadać w samych superlatywach.

Szam napisał(a):Np. na stronie producenta agilu nic nie ma o suszonym miesie, jest podane wylaczenie kurze mieso.

Tak to prawda ale kolejność w składzie ustalana jest po wysuszeniu więc jest to mięso suszone. Oczywiście producent może potwierdzić moje słowa

Pozdrawiam serdecznie
Mateusz
mateso

Postprzez marieanne » 2012-04-16, 09:40

mateso napisał(a):Witam

Składy są dostępne na stronie , którą podałem w pierwszym poście. Karmy są produkowane w Czechach. Karmy polecam jako hodowca .Podaje je swoim psom od kilku miesiecy i moge się o nich wypowiadać w samych superlatywach.

Szam napisał(a):Np. na stronie producenta agilu nic nie ma o suszonym miesie, jest podane wylaczenie kurze mieso.

Tak to prawda ale kolejność w składzie ustalana jest po wysuszeniu więc jest to mięso suszone. Oczywiście producent może potwierdzić moje słowa

Pozdrawiam serdecznie
Mateusz

A przepraszam skąd wiadomo, że to mięso suszone? Bo wszędzie, gdzie w karmie było napisane, że mięso jest suszone, to było to zaznaczone wyraźnie na etykiecie. Z prostego powodu - to atut, nie ma tu czego ukrywać 8-)

Inna rzecz - mówisz, że karmy stosujesz w swojej hodowli.
Można wiedzieć jaka to hodowla?
I co, podajesz wszystkie 3 na raz czy jak?

Niestety jakoś to dla mnie mało realne. Który hodowca chodzi po psich forach i zachęca do zakupu karm, które sam sprzedaje...? (vide: dogomania). Sądząc po stronie wspominanego sklepu jest pan po prostu jego właścicielem i robi sobie reklamę...

Inna rzecz - ja bym chętnie zobaczyla wyszczególniony skład z procentami zawartości. Bo taki to mówi tylko podstawowe rzeczy.
marieanne
Moderator Działu

psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez Anirysova » 2012-04-16, 11:33

Tu też np. sprzedają Puffins : http://petkarma.pl/kategorie/puffins-37 ... medium=cpc
i podają pełny % skład.
Czy Puffins też jest produkowana w Czechach?
Ja np. chętnie wypróbowałabym powyższą karmę, ale te 1 kilogramowe próbki wydają mi się trochę za drogie :-?
Anirysova
Moderator

psy: Monia, Wiki, Banu, Sisi i Duma
Hodowla: Anirys Team FCI

Postprzez marieanne » 2012-04-16, 15:56

Anirysova napisał(a):Tu też np. sprzedają Puffins : http://petkarma.pl/kategorie/puffins-37 ... medium=cpc
i podają pełny % skład.
Czy Puffins też jest produkowana w Czechach?
Ja np. chętnie wypróbowałabym powyższą karmę, ale te 1 kilogramowe próbki wydają mi się trochę za drogie :-?

Mam na myśli procentwy skład tego co jest w karmie, a nie procentową zawartość składników odżyczych - chyba że nie widzę na stronie?
marieanne
Moderator Działu

psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez Cefreud » 2012-04-16, 19:07

też sie zastanawiam co znaczy mięso kurze i mięso jagnięce?
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Powrót do Karmy suche