Obrazek został zmniejszony.Przedstawiam moją Landseerkę - Bambi
i opiszę naszą niełatwą miłość
Na przykładzie pierwszego zdjęcia - Landseer, zawsze i wszędzie musi być pierwszy.
Musi wiedzieć i widzieć wszystko. Przed Landseerem nie ukryje się NIC
Zanim w domu pojawiła się Bambino wiedliśmy ciche i spokojne życie z DSPP i kundelkiem.
4 lata temu do naszego domu wpadł huragan, pies z nierozładowującym się akumulatorem.
Najodważniejszy szczeniak jakiego widziałam. Przez pierwsze pół roku jej życia poznała chyba wszystko i wszystkich :) każda sytuacja sprawiała jej radość i we wszystko wchodziła "na pewniaka". Od razu pokocha cały świat i nic przez te 4 lata się nie zmieniło :) Kiedy bardzo poważnie zachorowała i przez kilka miesięcy walczyliśmy o jej zdrowie wszystko znosiła z ogromną pokorą i ani trochę nie straciła wiary w człowieka.
Landseery to psy o wielkim sercu, ale są też bardzo interesowne
najbardziej kochają tych, którzy potrafią zapewnić im lepszą rozrywkę. Landseer nienawidzi się nudzić dlatego nigdy nie polecę nikomu tej rasy jako 'domowego przytulasa". Na przykładzie mojej suki - jeden dzień bez konkretnej aktywności i cały dom fruwa
Hobbystycznie trenujemy nosework i mantrailing, a w sezonie ratownictwo wodne, które kocha najbardziej na świecie <3 Jak wszyscy wiedzą Landseery to doskonali pływacy i dla jej 'fanu' jeździmy na obozy wodne, gdzie może się wyszaleć i nabyć nowe umiejętności.
Codziennie obowiązkowy spacer 4km studzi szalony temperament :)
W przeciwieństwie do Szwajcara Landseer uczy się błyskawicznie - wszystkiego
tych niepożądanych rzeczy również (otwieranie drzwi, kosza na śmieci, różnego rodzaju kradzieże itp).
Uwielbiają pracę, więc wszelkiego rodzaju szkolenia obowiązkowe :)
Ogromny plus - nie ślini się :)
Nie wybrzydza - je wszystko (oprócz swojej karmy uwielbia owoce, warzywa i kradzież suchego chleba)
Są też minusy - straszny brudas
tarza się we wszystkim, uwielbia błoto, smrody... czasami powrót do domu po spacerze w jednym aucie to koszmar
na szczęście zainwestowaliśmy w suszarkę dla psów i można to szybko ogarnąć :)
To co napisałam to zachowanie mojego psa - każdy Landseer może być inny :) (chociaż znam wiele Bambinowych klonów
)
Pozdrawiamy! :)
Obrazek został zmniejszony.Obrazek został zmniejszony.Obrazek został zmniejszony.Obrazek został zmniejszony.Obrazek został zmniejszony.