AGA I CONTICA napisał(a):Więc pierwsze oceny doskonałe poszły dopiero gdy sędzia opisywał Chempiony.....tragedia. Dowiedziałam się również że ringi dla Berneńczyków to nr 8 i nr 9 na antresoli nie na lodowisku!!!! A i medali nima....
Sędziowania komentował nie będę...jest sędzia , ocenia , ktoś wygrywa , ktoś przegrywa....
Mam jednak pewną uwagę co do organizacji wystaw...czym dalej w las , tym ciaśniej ,brzydziej , bez pomysłu na lokalizacje tak dużej ilości psów , ringi katastrofa i jaka antresola dla 50 kg. psów ? Niech antresole obstawiają rasy "noszone" , a nie "waga ciężka".Pożyjemy ...zobaczymy, już jutro. Medale...to kolejna sprawa , chyba jakaś zmowa działaczy/organizatorów...oszczędność nie na miejscu , raz w związku z ceną wpisowego/startowego oraz parkingu . Dwa , wygranym pieskom - medal należy się "jak psu zupa" Tylko jest takie powiedzenie "chytry traci dwa razy". I na koniec , tak przyszło mi do głowy...nas jest bardzo dużo , to i siła w nas duża.
------------
Z naszymi pieskami jezdzimy na wystawy nie cały rok...tak więc biorę pod uwagę... moje skrajne niezrozumienie tematu , za co z góry przepraszam.