Markiz ma ok. 10 mc (niestety na obecna chwilę nie mogę podać szczegółów ponieważ nie mam dostępu do metryki, gdy tylko wrócę do sb to zaktualizuje). Jest to DSPP wzięty z hodowli "Z Werwą" od Pani Katarzyny Ozimek. (Bardzo polecam!).
Dlaczego zdecydowałem się na DSPP? Wcześniej posiadałem Bernardyna- Maksa, który niestety odszedł : (
Ze względu na to, że uwielbiam zwierzęta (a zwłaszcza psy) od razu postanowiłem znaleźć jakiegoś innego pieska. Przeglądałem różne rasy na internecie i gdy tylko zobaczyłem mordkę szwacjara od razu mnie urzekła. Przypominał mi troszkę Maksa.
Markiz jest przyjaźnie nastawiony do ludzi (nawet obcych, co mnie z lekka martwi). Początkowo myślałem, że to dlatego iż jest jeszcze młody, ale to się nie zmienia. Nie chcę aby był agresywny, ale przydało by się żeby troszkę poszczekał gdy ktoś podchodzi do posesji.
Jest bardzo ruchliwym psem ( ponoć DSPP mają być leniwe! To kwestia jego młodego wieku?) czasem nawet aż za bardzo. Spacery z nim to "siłownia". W lecie jeszcze jakoś dawałem radę, po powrocie tylko ręka odpadała, ale gdy jest ślisko, dosłownie jedzie się za nim na butach : ). Uwielbia biegać.
O Markizie na razie tylko tyle, nie wiem co mogę więcej napisać : )
Jeszcze krótko o sobie- Nazywam się Łukasz, mam 20 lat, pochodzę z Zamościa, aktualnie jednak mieszkam w Rzeszowie gdzie studiuję Bezpieczeństwo Wewnętrzne. Mam nadzieję, że miło spędzę z Wami czas tutaj na forum :)
O to jedno ze zdjęć Markiza, więcej jest w temacie, który założyłem w "Galerii psiaków". Będę tam co jakiś czas dodawał zdj. jeśli będę posiadał jakieś ciekawe.
Jedyne moje zdj z Markizem:

Obrazek został zmniejszony.
Pozdrawiam