Szczenięce powitanie :)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: Szczenięce powitanie :)

Postprzez Annica » 2011-12-17, 16:06

My mieliśmy podobny dywan tylko w niej żywych kolorach ale Nasz diabełek upodobał tam sobie miejsce do sikania. W rezultacie dywan wylądował na śmietniku i na chwilę obecną nie planujemy zakupu:))
Annica

Ostrzeżeń: 0
psy: Berni Abis i Yorczek Dexterek

Postprzez umala » 2011-12-17, 16:56

Witamy serdecznie :-)
My też jesteśmy z podlaskiego a dokładnie z Augustowa a naszego Zenusia przywieźliśmy aż z Torunia i jesteśmy pewni że dobrze zrobiliśmy. Wiem że jest jedna hodowla w okolicach Białowieży, jest niewielka, domowa, mało znana ale jest i wydaje mi się że gdybyś poszukał to pewnie są jeszcze inne.
Kluseczka śliczna :love: a dywanikiem pewnie wkrótce się pożegnasz <złezką> a może i nie. Nasz Zeniutek nic nigdy nie zniszczył.
Miłej lektury <tak>
Skąd jesteś dokładnie może uda nam się kiedyś spotkać na spacerku? Spotykamy się na spacerkach w Białymstoku.
umala

psy: Zenit JR

Postprzez Berrn » 2011-12-17, 18:23

Augustów piękne miasteczko , ma swój urok. My jesteśmy z Łomży ;)
Moja sunia jak narazie najczęsciej wychodzi siusiać do przedpokoju , nie obsiusiuje dywanów...łóżek :) I uwielbia moje obuwie :mrgreen:
Berrn

psy: Negri

Postprzez BlackSpark » 2011-12-17, 18:51

Skoro to Twój pierwszy szczeniak i mieszkasz w bloku, to możesz zakupić tego typu maty do nauki siusiania http://allegro.pl/savic-maty-do-nauki-c ... 96069.html ;)
Są różne, wystarczy poszukać np na allegro.
Kładziesz mate tam gdzie sunia najczęściej sika, a jak zauważysz, że zamierza to zrobić w innym miejscu, to ją szybko położyć na tą mate, z czasem załapie, że ma sikać tylko na nią, a ty przybliżasz mate stopniowo do drzwi wyjściowych. Później będziesz widział kiedy sunia idzie koło drzwi i staje na pieluszkę, znaczy że chce jej sie np siku :) w bloku myślę, że takie uczenie za pomocą tych mat jest pomocne.
Przynajmniej tak robiło pare moich znajomych mieszkających w bloku i twierdzili, że to działa (wiadomo jeden szczeniak szybciej załapie, inny nieco wolniej, ale cierpliwość to podstawa) :-)

Ja takie pieluchowe maty zakupiłam specjalnie dla Diny jak przebywała w domu po zabiegu stawu i jeszcze są, przydadzą się po sterylizacji.
BlackSpark

psy: Dina-BPP oraz mixy Luna i Bella:)

Postprzez PaniBisiowa » 2011-12-17, 19:25

Witajcie. My też mieszkamy w bloku. Korzystaliśmy z mat, ale bardzo szybko z nich zrezygnowaliśmy. Zaczęliśmy po prostu wynosić futro zaraz po jedzeniu, spaniu, zabawie, piciu na zewnątrz, nagradzaliśmy smaczkiem i głosem (np. iiiiiiiiii jak pięknie!) i bardzo szybko załapał o co chodzi. Na początku zdarzały się wpadki, ale z czasem wypracowaliśmy porozumienie.
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez jbeata » 2011-12-17, 22:48

Witamy malutką Negri i Pańcia :-)
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Poprzednia strona

Powrót do Przedstawiamy się!