Czy moglibyście mnie poratować jakimiś sprawdzonymi metodami, bo mi już ręce opadają... Wchodzi, szuka nagródek, pałaszuje i... szczeka niemiłosiernie 2 godziny... 3 godziny...
 Czy moglibyście mnie poratować jakimiś sprawdzonymi metodami, bo mi już ręce opadają... Wchodzi, szuka nagródek, pałaszuje i... szczeka niemiłosiernie 2 godziny... 3 godziny...  

Moderator: annasm

i na koniec jak juz goście dotarli to ją wygłaskali  jak zaczęła zbyt wariować, goście krok w tył i czekaliśmy aż się znów uspokoiła :) pies nie jest głupim stworzeniem i szybko wyłapuje porządane od niego zachowania- tylko cierpliwość i konsekwencja
 i na koniec jak juz goście dotarli to ją wygłaskali  jak zaczęła zbyt wariować, goście krok w tył i czekaliśmy aż się znów uspokoiła :) pies nie jest głupim stworzeniem i szybko wyłapuje porządane od niego zachowania- tylko cierpliwość i konsekwencja

).
 ).
 .
 .
 nie mam pojęcia czym sugerowałaś się przy wyborze rasy jednak wiem na 200% ,że przez izolację (nawet krótką)szczeniaka jakim jest DSPP przyczynia się do występowania wielu nieprawidłowości w jego psychice...
 nie mam pojęcia czym sugerowałaś się przy wyborze rasy jednak wiem na 200% ,że przez izolację (nawet krótką)szczeniaka jakim jest DSPP przyczynia się do występowania wielu nieprawidłowości w jego psychice... co będzie tylko mnożyło problemy wychowawczo-socjalizacyjne.Pozdrawiam serdecznie.
co będzie tylko mnożyło problemy wychowawczo-socjalizacyjne.Pozdrawiam serdecznie.

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości