Moderator: marieanne
jz napisał(a):Taki ładny tekst napisałem i mi go wywaliło.
No to jeszcze raz ale w skrócie.
Nie szukajcie problemów których na razie nie ma typu składka za przyszły czy tez kolejny rok. Jak klub powstanie to chętnych będzie dużo więcej. Kluby duzo mniej popularnych ras działaja i mają się dobrze np Rodesian
Wydaje mi się że powinien się ukonstytuować coś w rodzaju grupy inicjatywnej, komitetu założycielskiego czy czegoś w tym rodzaju. Ponieważ prędzej czy później ktoś będzie musiał występować do ZK w imieniu wszystkich którzy złożą deklarację a i teraz będzie to wyglądało że zabieracie się za to profesjonalnie i będzie to bardziej wiarygodne dla wszystich a tym samym łatwiej będzie przekonać ludziska do samego pomysłu i do tego ze tym razem na pewno się uda.
Mozna już zwrócić się do sekcji w oddziałach ZK o pomoc w informowaniu i promowaniu pomysłu i lepiej jak rozmowy będą prowadzone w imieniu czegoś co już istnieje niż w imieniu własnym i przyjaciół z forum.
Poza deklaracja musi być przygotowana ulotka, folder z informacją czym klub miałby się zajmować, cele, zadania, może orientacyjna wysokość składki itp.
Informacja na wszystkich psich stronach i forach.
Ulotkowanie wystaw.
Mailing do hodowców.
Myślę że pomoc czy tez informacje można uzyskać z działających już klubów innych ras lub w innych krajach.
Przede wszystkim uszy do góry , komu się uda jesli nie Wam
Ale zastanówcie się, sami krytykujecie jak wyglądają niektóre testy psychiczne dla berneńczyków.
Kluby działają w ramach ZKwP, to kto będzie robił przeglądy hodowlane berneńczyków; uprawnieni sędziowie.
Jeżeli członkostwo w takim klubie ma być nagrodą i przywilejem (a tylko w takim przypadku ma sens), to wymogi stawiane członkom klubu MUSZĄ być o wiele wyższe niż stawia nam ZK.
Deklaracje wysyłane i składane powinny być świadome, czyli z możliwością zweryfikowania założeń klubu.
kreska napisał(a):
- Kod: Zaznacz cały
Ale zastanówcie się, sami krytykujecie jak wyglądają niektóre testy psychiczne dla berneńczyków.
Kluby działają w ramach ZKwP, to kto będzie robił przeglądy hodowlane berneńczyków; uprawnieni sędziowie.
Bedziemy miec zwiazane rece a ryba psuje sie od glowy....
Busola napisał(a):Niekoniecznie, jak w regulaminie klubu malamuta możemy sami decydować i zapraszać konkretnego sędziego na przegląd hodowlany, a nie ...pierwszego z brzegu.
Guard napisał(a):JZ- mam prośbę.
Skreśl kilka słów o sobie w dziale przywitań, bo albo mi to umknęło, albo nie za bardzo się znamy.
Mam nadzieję, że nikogo tą uwagą nie uraziłam. Sorry za off-a w wątku.
Powrót do Klub Szwajcarskich Psów Pasterskich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości