Re: Berniakomaniacy :-)
Napisane: 2008-11-29, 15:39
Galaretke z kurzych łapek robi sie tak:
Obcina sie pazury wyciąga sie kości długie te mniejsze mogą zostać, najlepiej wyciągać te kości długie po 1 godzinie gotowania bo mieso odchodzi od kości i łatwiej idzie, jak wyciągniemy długie kości to gotujemy ok.2-3 godz. i zostawiamy do wysygniecie z tego zrobi sie taka galaretka. Podawać ją można jako smakołyk raczej nie jako posiłek.
Obcina sie pazury wyciąga sie kości długie te mniejsze mogą zostać, najlepiej wyciągać te kości długie po 1 godzinie gotowania bo mieso odchodzi od kości i łatwiej idzie, jak wyciągniemy długie kości to gotujemy ok.2-3 godz. i zostawiamy do wysygniecie z tego zrobi sie taka galaretka. Podawać ją można jako smakołyk raczej nie jako posiłek.