Moderator: annasm

A hodowca napisał że "Uwaga! popielate szczeniaki w ciągu paru tygodni zmienią z pewnością kolor podstawowy na czarny"
 A hodowca napisał że "Uwaga! popielate szczeniaki w ciągu paru tygodni zmienią z pewnością kolor podstawowy na czarny"

No i informacja, że do hodowlanki dla psa potrzeba 3 bdb - jak dla suki hehehe... Pierwsza z suk ma hodowlanke. tylko hodowlankę, żadnych bioder/łokci/oczu/serca.. Ja rozumiem, ze to sa zwierzęta użytkowe - ok, ale... moze tak trochę wiecej niz prawo nakazuje...
  No i informacja, że do hodowlanki dla psa potrzeba 3 bdb - jak dla suki hehehe... Pierwsza z suk ma hodowlanke. tylko hodowlankę, żadnych bioder/łokci/oczu/serca.. Ja rozumiem, ze to sa zwierzęta użytkowe - ok, ale... moze tak trochę wiecej niz prawo nakazuje...

moze akurat jego tak miala ale nie wiadomo jak beda mialy inne
  moze akurat jego tak miala ale nie wiadomo jak beda mialy inne

mówiąc łagodnie...
  mówiąc łagodnie...

Przem93 napisał(a):Wlasnie piesek jest oznakowany ma w uchu tatuaz. Pamietam cos ze pan pokazywal na koncowce ogona biale wloski co oznaczac ma ze jest to pies rasowy. Gdy przyjechalismy 2 raz by kupic pieska wtedy pan sposcil z ceny (1000zl) i powiedzial ze chce byc w parzadku bo nie udawlo sie otrzymac metryki...Jak znajde kabel wysle zdj pieska.
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Przem93 napisał(a):Witam !
Moj szwajcar zostal kupiony w hodowli od stacha. Chodzi o to ze ostatnio bylem u weterynarza i powiedziali mi ze to na pewno nie rasowy bo jest za maly. Faktycznie troche mnie to interesowalo bo ogladam czesto zdjecia na tym forum i cos w tym jest. Wiem ze suki sa mniejsze moja wazy 23 kg i ma 13 miesiecy Jak myslicie ? Jeszcze weterynarz sie spytal o rodowod. Pan z hodowli powiedzial mi ze zwiazek nie wydal zgody zeby wszystkim szczeniakom wydac rodowody dlatego tylko polowa miotu mogla go otrzymac. Weterynarz powiedzial ze to bzdura...Nie wiem co o tym wszystkim myslec. Prosze o pomoc.

Podpinam się pod pytanie. Też mnie to ciekawi. Tak samo czy pan "hodowca" został zawieszony w Związku skoro wiadomo, że sprzedaje te szczenięta jako rasowe.Barbel napisał(a):GSMD, moze wiesz, skad znalazł sie tatuaz w uchu szczeniaka? Co Związek postanowił w tej sprawie?

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości