Moderator: annasm

toro napisał(a):Hej:)
mój piesek ma już prawie 6 miesięcy. Był kupowany jako niewystawowy, ponieważ miał za szeroki biały kołnierz i za wysokie "skarpetki". Od ok. miesiąca zaczynają pojawiać się na jego sierści czarne i brązowe plamki, właśnie na kołnierzu i łapkach, no i troszke na klacie. Czy to znaczy, że jeszcze uzyska dobrą barwę? Czy może to coś niebezpiecznego?
pozdrawiam:)
 Szwajcar z natury jest troche piegwaty, zwłaszcza w okolicach nosa, na klatce -zwłaszcza jak lieje widać te plamki, ale to co opisujesz wyglada ciekawie -czekamy na zdjecia
 Szwajcar z natury jest troche piegwaty, zwłaszcza w okolicach nosa, na klatce -zwłaszcza jak lieje widać te plamki, ale to co opisujesz wyglada ciekawie -czekamy na zdjecia  

gawron napisał(a):Szkoda, że rude i brązowe szwajcary są niewzorcowe - takie śliczne

asia78 napisał(a):Są Appenzellery havana brown:-P
Robią się coraz bardziej popularne.
 Ja zresztą tez zastanawiam się czy nie pokryć takim psem .Juka nosi brazowy gen więc miot byłby mieszany
 Ja zresztą tez zastanawiam się czy nie pokryć takim psem .Juka nosi brazowy gen więc miot byłby mieszany 

magat napisał(a):,poprzerywany krawat ma na przykład Brina od Radowne " kennel Zgorniejsawska"słoweński champion i klubowy ch. Sl, poza tym piekna suka http://brina.zdravo.net/ANGindex.htm

Agnieszka napisał(a):asia78 napisał(a):Są Appenzellery havana brown:-P
Robią się coraz bardziej popularne.
Jedna sunia mieszka od niedawna w WarszawieJa zresztą tez zastanawiam się czy nie pokryć takim psem .Juka nosi brazowy gen więc miot byłby mieszany

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości