Moderator: annasm
 Dla mnie wazne, zeby szczeniak nabral psiej oglady przy matce, zeby sie nauczyl, oprocz zycia kolo czlowieka, zycia w stadzie psim.
 Dla mnie wazne, zeby szczeniak nabral psiej oglady przy matce, zeby sie nauczyl, oprocz zycia kolo czlowieka, zycia w stadzie psim. ) rasa.
 ) rasa.

).
 ).

, miałam nawet takie sytuacje ze maluszek był na godzinkę zabierany do nowego domu, potem na dwie, dwa trzy razy w tygodniu. Wiecie jakie to było fajne ,po pewnym czasie jak przyjeżdzali go wypożyczyć
  , miałam nawet takie sytuacje ze maluszek był na godzinkę zabierany do nowego domu, potem na dwie, dwa trzy razy w tygodniu. Wiecie jakie to było fajne ,po pewnym czasie jak przyjeżdzali go wypożyczyć  to własnie ten do nich pędził pierwszy,a jak wracał do nas to znowu reszta pędziała do niego , było ogólne obwąchiwanie i psiowe opowiadanie rodzeństwu przeżyć z kolejnej eskapady do przyszłego domku
 to własnie ten do nich pędził pierwszy,a jak wracał do nas to znowu reszta pędziała do niego , było ogólne obwąchiwanie i psiowe opowiadanie rodzeństwu przeżyć z kolejnej eskapady do przyszłego domku  .
.
 .Mam takie zaprzyjaźnione sasiadki które u mnie w czasie jak są maluszki prawie mieszkają
 .Mam takie zaprzyjaźnione sasiadki które u mnie w czasie jak są maluszki prawie mieszkają  ,nie idzie ich do domu wygonić
 ,nie idzie ich do domu wygonić  ale jestem z tego bardzo zadowolona bo maluchy uczą sie wspaniale od prawie rówieśników.
 ale jestem z tego bardzo zadowolona bo maluchy uczą sie wspaniale od prawie rówieśników.  .Aj długo by pisać temat rzeka
 .Aj długo by pisać temat rzeka  .ja moge powiedzieć  z własnego doświadczenia że przebywajac z maluszkami wiedzę dokładnie który kiedy powinien pojechać do nowego domku.pozdrawaim ala
 .ja moge powiedzieć  z własnego doświadczenia że przebywajac z maluszkami wiedzę dokładnie który kiedy powinien pojechać do nowego domku.pozdrawaim ala
 Bo rzeczywiscie najwiecej zalezy od danego szczeniaka i obserwacji hodowcy.
 Bo rzeczywiscie najwiecej zalezy od danego szczeniaka i obserwacji hodowcy. 

wcześniej odwiedzaliśmy ją u mamusi (szkoda, że nie pomyślałam o tym, żeby ją wypożyczać na chwilę tak jak to robi P. Ala)Mufka bardzo szybko zaaklimatyzowała się u nas, praktycznie już na drugi dzień rządziła się jakby mieszkała u nas zawsze (przez pierwszy dzień chodziła i niuchała) . gdy będę kolejny raz kupować psiaka to też będę chciała go wziąć wcześnie i raczej też będę blisko szukać hodowli bo ja jestem z tych co są upierdliwymi klientam i lubię sprzedającemu głowę pozawracać
 wcześniej odwiedzaliśmy ją u mamusi (szkoda, że nie pomyślałam o tym, żeby ją wypożyczać na chwilę tak jak to robi P. Ala)Mufka bardzo szybko zaaklimatyzowała się u nas, praktycznie już na drugi dzień rządziła się jakby mieszkała u nas zawsze (przez pierwszy dzień chodziła i niuchała) . gdy będę kolejny raz kupować psiaka to też będę chciała go wziąć wcześnie i raczej też będę blisko szukać hodowli bo ja jestem z tych co są upierdliwymi klientam i lubię sprzedającemu głowę pozawracać 

alicja napisał(a): Ja zawsze mówie przyszłym nabywcom że jeżeli to tylko możliwe żeby jak najczęściej małego odwiedzali w hodowli/przyzwyczaja sie od ich zapachu głosu,pewnych gestów po prostu powoli poznają się nawzajem

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości