Moderator: annasm

Chyba psiaki z pani hodowli takie dobrze zbudowane, prawdziwe szwajcary. Na spacerach spotykam się ze zdziwieniem, że Kava to suczka. Podobno główkę ma masywną jak u piesków, w tatusia zapewne
 Chyba psiaki z pani hodowli takie dobrze zbudowane, prawdziwe szwajcary. Na spacerach spotykam się ze zdziwieniem, że Kava to suczka. Podobno główkę ma masywną jak u piesków, w tatusia zapewne  

Pozdrowienia od Czandorków
 Pozdrowienia od Czandorków  Pamięta Pani wspominalam , ze Kava ma mocną budowe ....
 Pamięta Pani wspominalam , ze Kava ma mocną budowe ....  A tak -siedze teraz przy kompie , czytam forum i pije kawusie . Obok , własciwie wszędzie po pokoju biegają malutkie 5 tyg. szwajcary . Podgryzają mnie za łydki ,próbują wspinac się na kolana . Cóż mam wspaniale z tymi maluchami . Bałagan w domu , naczynia nie pomyte , a ja sobie milo czas spędzam z forum i szczeniaczkami
 A tak -siedze teraz przy kompie , czytam forum i pije kawusie . Obok , własciwie wszędzie po pokoju biegają malutkie 5 tyg. szwajcary . Podgryzają mnie za łydki ,próbują wspinac się na kolana . Cóż mam wspaniale z tymi maluchami . Bałagan w domu , naczynia nie pomyte , a ja sobie milo czas spędzam z forum i szczeniaczkami 

ScorpionDH napisał(a):Diego
9 miesięcy 50 kg

ScorpionDH napisał(a):Nie jest otyły...
Po prostu po tatusiu a mianowicie Bohunie z Czandorii.
 . Co prawda jego 44kg. to dla mnie dużo ale teraz go karmię jak kulturystę
 . Co prawda jego 44kg. to dla mnie dużo ale teraz go karmię jak kulturystę   

Gosia napisał(a):ScorpionDH napisał(a):Nie jest otyły...
Po prostu po tatusiu a mianowicie Bohunie z Czandorii.
Witam,
13.09 byłam pierwszy raz na wystawie szwajcarów i widziałam Bohuna. Oczywiście jest pięknym psem, ale wcale nie jest taki wielki. Ogromny w moich oczach był Farao, Argos, czy Memfis.
Czy Jesteś pewien, że nie jest za grubiutki?
Ja ze swoim Bregiem mam problem odwrotny- za szybko poszedł w górę ( ma 7m-cy i 73cm. w kłębie) i na razie mam Dużego za szczupłego. Co prawda jego 44kg. to dla mnie dużo ale teraz go karmię jak kulturystę

Mam nadzieję, że z długiego szwajcara, przejdzie też do szerokiego

Gosia napisał(a):Witam,
Ogromny w moich oczach był Farao, Argos, czy Memfis.
Gosia napisał(a):Ja ze swoim Bregiem mam problem odwrotny- za szybko poszedł w górę ( ma 7m-cy i 73cm. w kłębie) i na razie mam Dużego za szczupłego. Co prawda jego 44kg. to dla mnie dużo ale teraz go karmię jak kulturystę

Mam nadzieję, że z długiego szwajcara, przejdzie też do szerokiego

eurydyka napisał(a):A moją The Best jest MARLEN from Swiss Star .Mam nadzieję ,że ją kiedyś zobaczę na żywo.Niesamowita i bezkonkurencyjna.Tylko pozazdrościć

, a wiadomo, że psy są cięższe i masywniejsze niż sunie
 , a wiadomo, że psy są cięższe i masywniejsze niż sunie  

Oczywiście, że źle zmierzyłam...
Gosia napisał(a):Chciałabym sprostować

Już teraz zgłupiałam i nie wiem tak naprawdę gdzie ten kłąb... gdzie zaczynają się łopatki, gdzie kończą?
Teraz po konsultacji wyszło mi 69cm.
Alleluja! Przejmować się nie będę. Jeszcze nabierzemy masy!A co!!!

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości