Moderator: annasm

24kg 47 cm  i nie jest gruby sama widziałam
 24kg 47 cm  i nie jest gruby sama widziałam

HAGRID napisał(a):jak szybko szczeniak może przybierać na wadze żeby nie było to niebezpieczne dla jego stawów
HAGRID
9 tygodni - 8,7 kg
10 tyg - 10 kg
11 tyg - 12 kg
u hodowcy dostawał Ariona
teraz je Royala Baby Dog Giant, nie wiem tylko jaką powinien dostawać porcję, czy jako wagę docelową powinnam przyjąć 55 czy raczej 65 kg
poza tym suche kulki nie są już tak aktrakcyjne jak w pierwszych dniach, więc dodajemy do nich troszkę twarożku, jajka, makaronu, surowego lub gotowanego mięska itp
a dziś dostał do lizania / gryzienia wielką cielęcą kość
czy pamiętacie jak w tym wieku rosły wasz psy ?
 i nie znam aktualnej wagi
 i nie znam aktualnej wagi

, żebra jej pod skórą widać, łopatki sterczą, zadek  - jak na mój gust - ma kościsty, w talii wcięta jak osa. Gdyby nie zalecenia wetów, żeby tej wagi nie przekraczać, to ja bym ją pewnie podtuczyła
 , żebra jej pod skórą widać, łopatki sterczą, zadek  - jak na mój gust - ma kościsty, w talii wcięta jak osa. Gdyby nie zalecenia wetów, żeby tej wagi nie przekraczać, to ja bym ją pewnie podtuczyła   bo na moje oko to ona tak wygląda jakbym jej żarcia żałowała
 bo na moje oko to ona tak wygląda jakbym jej żarcia żałowała   . No ale Eśka raczej żarłoczna nie jest. Mam nadzieję, że tak jej pozostanie. Teraz jest po sterylce i nie chciałabym jej męczyć karmą light. Póki co podkarmiam ją frykasami, żeby miała siłę, energie i szybko doszła do siebie po zabiegu, ale ona i tak je wtedy kiedy sama chce
 . No ale Eśka raczej żarłoczna nie jest. Mam nadzieję, że tak jej pozostanie. Teraz jest po sterylce i nie chciałabym jej męczyć karmą light. Póki co podkarmiam ją frykasami, żeby miała siłę, energie i szybko doszła do siebie po zabiegu, ale ona i tak je wtedy kiedy sama chce   
   . Ostatnio kupiłam jej takie mięcho, że mnie samej ślinka pociekła
 . Ostatnio kupiłam jej takie mięcho, że mnie samej ślinka pociekła   ..... pół dnia miska stała bo Esia AKURAT NIE BYŁA GŁODNA
 ..... pół dnia miska stała bo Esia AKURAT NIE BYŁA GŁODNA   

drożdżówka
  drożdżówka  

Anna Rozalska napisał(a):Waga docelowa do 50 kg.Teraz bardzo szybko nabrał wagi więc trochę zatrzyma sie w miejscu.
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości