Moderator: annasm

maryjan napisał(a):Spokojnie Daria bo Ci żyłka pęknie ;)
Wolny kraj, wolna wola...
Jak psy są kochane i mają dobrze to co za różnica czy masz papierek czy go nie masz ?
Jeżeli widzisz jak są chowane, widzisz rodziców, a nie masz w planach żadnej wystawy to jest to jakieś rozwiązanie.
Czy dobre czy złe nie mnie to osądzać.

Opisana wyżej osoba sprzedajaca nie jest hodowca i nie należy używać w stosunku do nuiej takiego określenia, oczywiście dobrze jeśli jego szczeniaki znajdą domy, a nie schronisko i nie wyladuja tam za jakiś czas
 Opisana wyżej osoba sprzedajaca nie jest hodowca i nie należy używać w stosunku do nuiej takiego określenia, oczywiście dobrze jeśli jego szczeniaki znajdą domy, a nie schronisko i nie wyladuja tam za jakiś czas 

zajac77 napisał(a):Być może nie będę tutaj wyrazicielem myśli wszystkich ale sporej grupy z pewnością.
Jeśli ktoś poszukuje do kupienia TV, miksera, telefonu komórkowego - rozumiem ze wchodzi na allegro, licytuje i kupuje.
Ale przepraszam bardzo - kto przy zdrowych zmysłach wchodzi na allegro aby szukać psa do kupienia? Przecież wystarczy poszukać w google'u informacji o hodowlach, o rasie etc.
Ale patrząc na to także od strony kupującego (bo sami przez ponad 2 tygodnie szukałem info o różnych hodowlach etc.) NIGDY bym nie pomyślał, że zajrzeć na allegro gdybym szukał psa do kupienia.
Samo założenie, że jak ktoś wystawia tam aukcje swoich psów to już samo to świadczy o czymś... powinna się zapalić WIELKA CZERWONA KONTROLKA...
 Troche mnie to rozbawiło
 Troche mnie to rozbawiło  (w takim pozytywnym znaczeniu) bo ja chyba nie jestem, gdyż regularnie wchodze na allegrowe jamniki
 (w takim pozytywnym znaczeniu) bo ja chyba nie jestem, gdyż regularnie wchodze na allegrowe jamniki  Co nie znaczy, że gdybym chciala kupic to kupiłabym na allegro. Chyba nie, ale to tylko dlatego że troche zagłębiłam się w temacie i mniej więcej wiedziałabym jak się zabrac do wyboru szczeniaka. Tylko że to dopiero od niedawna. Wcześniej zerknełabym na allegro
 Co nie znaczy, że gdybym chciala kupic to kupiłabym na allegro. Chyba nie, ale to tylko dlatego że troche zagłębiłam się w temacie i mniej więcej wiedziałabym jak się zabrac do wyboru szczeniaka. Tylko że to dopiero od niedawna. Wcześniej zerknełabym na allegro można przez sms mówic "kocham Cię" to i można ogłaszac się na allegro
 można przez sms mówic "kocham Cię" to i można ogłaszac się na allegro   

)))))))związek nawet nie uwzglednił  petycji w sprawie obowiazkowego prześwietlanie stawów dla psów hodowlanch DSPP
)))))))związek nawet nie uwzglednił  petycji w sprawie obowiazkowego prześwietlanie stawów dla psów hodowlanch DSPP

magat napisał(a):.....i jest to już kwestia wolności wyboru.........
na "e-bayu" niemieckim tez są ogłoszenia o sprzedaży "Szwajcarów" tylko nigdy nie pochodza od hodowców zrzeszonych w klubie.
 zdecydowanie tak powinno byc. Ale każdy jakoś zaczynał. Teraz mamy allegro i wg mojej subiektywnej opini to nic złego. Napewno nie zgorszyłabym się widząc "znajome" ogłoszenie.
 zdecydowanie tak powinno byc. Ale każdy jakoś zaczynał. Teraz mamy allegro i wg mojej subiektywnej opini to nic złego. Napewno nie zgorszyłabym się widząc "znajome" ogłoszenie.

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości