Pierwsza - W którym tygodniu odbieraliście szczeniaka?
Druga - Najodpowiedniejszy wiek odbioru szczeniaka

Moderator: annasm

).Myślę,że nie ma reguły pod warunkiem,że w hodowli z mamą i rodzeństwem spędzą conajmniej 7 tygodni.Ważne jest to,aby trafiły do nowego domu w momencie kiedy opiekunowie mogą im poświęcić nieco więcej czasu,np.podczas urlopu,wakacji,albo chociaż przed weekendem. Dla szczeniaka jest to zawsze przeżycie,kiedy zostaje zabrany z bezpiecznego miejsca u boku mamy i braci,w nieznane.Kiedy kupowaliśmy nasze psy zawsze pierwsze noce spędzały z nami na podłodze.Kładłam sobie posłanie psiaka obok swojego materaca i malec mógł w nocy poczuć moją bliskość.Nie znam odgłosów tęsknoty i popiskiwania.Myślę,że towarzystwo innych,starszych psów też czyni cuda.Moja szwajcarka jest właściwie wychowywana przez rottweilerkę i cenię sobię tę pomoc.(Szkoda,że nikt mi tak nie pomagał przy dzieciach
 ).Myślę,że nie ma reguły pod warunkiem,że w hodowli z mamą i rodzeństwem spędzą conajmniej 7 tygodni.Ważne jest to,aby trafiły do nowego domu w momencie kiedy opiekunowie mogą im poświęcić nieco więcej czasu,np.podczas urlopu,wakacji,albo chociaż przed weekendem. Dla szczeniaka jest to zawsze przeżycie,kiedy zostaje zabrany z bezpiecznego miejsca u boku mamy i braci,w nieznane.Kiedy kupowaliśmy nasze psy zawsze pierwsze noce spędzały z nami na podłodze.Kładłam sobie posłanie psiaka obok swojego materaca i malec mógł w nocy poczuć moją bliskość.Nie znam odgłosów tęsknoty i popiskiwania.Myślę,że towarzystwo innych,starszych psów też czyni cuda.Moja szwajcarka jest właściwie wychowywana przez rottweilerkę i cenię sobię tę pomoc.(Szkoda,że nikt mi tak nie pomagał przy dzieciach  ).Dodam,że obie mają wspaniałe charaktery.
 ).Dodam,że obie mają wspaniałe charaktery.
 Ale wydaje mi sie ze wczesniej niz 7 tygodni to za wczesnie - jakos nigdy sie nie mowilo o oddawaniu szczeniat wczesniej
 Ale wydaje mi sie ze wczesniej niz 7 tygodni to za wczesnie - jakos nigdy sie nie mowilo o oddawaniu szczeniat wczesniej  Zreszta hodowca sam pewnie najlepiej widzi kiedy maluchy sa gotowe do opuszczenia tzw "gniazda". Jedne pewnie szybciej inne wolniej i skoro maja w hodowli dobre warunki, to przeciez obcowanie z innymi psami i rodzenstwem na pewno im nie zaszkodzi.
 Zreszta hodowca sam pewnie najlepiej widzi kiedy maluchy sa gotowe do opuszczenia tzw "gniazda". Jedne pewnie szybciej inne wolniej i skoro maja w hodowli dobre warunki, to przeciez obcowanie z innymi psami i rodzenstwem na pewno im nie zaszkodzi.

Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości